Menu

Hur man flyttar utomlands på ett grönare sättOm du funderar på att flytta från Sverige, kanske du tänker om det är möjligt att ha en ”miljövänlig”flytt ? Eftersom vi idag är mer medvetna om vår påverkan på miljön än någonsin tidigare.

Om du vill flytta miljövänligt och med samvete, kommer du att ha i åtanke resurser och avfall som medföljer med flytten vilka som de flesta människor inte ens vet om. Oroa dig inte, det finns fortfarande tid att vara uppmärksam på din miljöpåverkan och dess inverkan.

  1. Donera och sälj

När du väl vet att du flyttar bestämmer du vad du vill ta med dig, vad som kan lagras och vad du kan sälja eller donera. Märk objekt med post it lappar så att du kan föreställa vad du ska bli av med, vad du ska ta med dig och vad som kommer att lagras. Försök att undvika att köpa nya föremål och donera onödiga föremål till en lokal välgörenhet.

  1. Använda återvunnet material

Använda kartonger och emballage från återvunna källor och minimera användningen av oljebaserade produkter, såsom bubbelplast för att skydda dina tillhörigheter. Utöver detta, återanvänd den ursprungliga förpackningen från dina elektroniska produkter såsom TV-apparater, och bara ta saker som du kommer att kunna använda på din nya destination.Elektrisk spänning förordningar kan variera på din destination, så du måste kontrollera dina enheter.

  1. Var digital

Trots att vi är omgivna av teknik tenderar vi fortfarande att skriva ut för många dokument. Försök att behålla dina filer i digitalt format, visa dem på din elektroniska skärm istället för att skriva ut. Det blir också lättare att hitta dem senare.

  1. Återanvänd eller återvinn

När dina tillhörigheter kommer till din nya plats, återanvänd eller återvinn förpackningsmaterialet. Var kreativ – att kartong kan bli en ny leksakslåda! Men glöm inte att återvinna alla oönskade kartonger och lådor.

  1. Ett mer grönt livstil

I området i närheten finns det massor av små sätt du kan leva en miljövänlig livsstil på. Om en glödlampa går ut i ditt nya hem, ersätta det med ett energieffektivt alternativ såsom lysrör eller LED, vilket kan även spara lite pengar jämfört med glödlampor! Överväg att gå eller ta bussen till den lokala staden. Det ger dig mer tid att utforska området och kan också ge möjlighet för dig att tala med lokalbefolkningen och bli en del av din ny gemenskapen.